2008. február 6., szerda

A Citrom: a zsírégetés lángra lobbantója

A Citrom: a zsírégetés lángra lobbantója
A citromban levő sok C-vitamin /53mg/100gramm/ élénkíti a pajzsmirigyhormonok termelődését. Ezek a hormonok pedig segítenek a zsírégetésben, és aktivizálják az anyagcserét. Ha túl kevés pajzsmirigyhormon termelődik, az említett folyamatok nagyon lelassulnak. Ezért, ha fogyni vágyik, igyon egy pohár hígított / ásványvízzel, teával/ citomlét étkezések között, vagy egyen meg egy citromot. Főzéshez is lehet használni citromlét. Például salátaöntethez / 4 kávékanál citromlé, 1 kávéskanál olaj /, a halételek is ízesebbek kevés citromlével, de tehetünk a párolt zöldségre is. Legjobb fehérjével kombinálni.

Kevés fehérjével a C-vitamin: olyan hormonok termelését segíti, amelyek a hasról, fenékről tüntetik el a zsírt. Ez a kombináció úgy aktivizálja az anyagcserét, hogy több zsírt éget el a szervezet.

Hogy a zsírégetés egész napon át hasson, a reggeli kombináció a legfontosabb: Tegyünk a kenyérre némi fehérjét, pl. egy szelet sajtot, sovány túrót. Igyon hozzá egy pohár frissen préselt citromlét ásványvízzel / buborék nélkül / hígítva!
A kombináció éjszaka is hat, mialatt alszik. A zsírégetés tovább tart, ha lefekvés előtt eszik kevés fehérjét és citromot. Célszerű kis pohár joghurtba citromlét keverni, és este nyolc – kilenc óra tájban lassan elkanalazgatni

Nincsenek megjegyzések: